Fotokurser

HÅKAN OLSÉN - SKRIBENT & FOTOGRAF

 

DALARNA, SVERIGE

Håkan Olsén håller i den artistiska biten och Hans Olander assisterar i tekniska spörsmål. Tillsammans redigerar vi i Photoshop eller Ligthroom. Gemensam bildvisning som avslutning på varje kurs.


Såväl erfarna som nybörjare är välkomna. Allt du behöver är en systemkamera (endast mobiltelefon är tyvärr inte tillåtet), en dator med bildbehandlingsprogram, stativ och kläder anpassade för vildmarken. Samt en stor mängd motivation att bli en ännu bättre fotograf.

Anmäl gärna ditt intresse på fotograf@hakanolsen.se för mer info inför kommande workshop.


FOTOKURSER/WORKSHOPS HAR HÅLLITS AV HÅKAN OLSÉN I DRYGA TIO ÅR.


Först i Faluns omgivningar, sedan i Skåne, Kinnekulle och Mattlaberg.

Mestadels har vi använt naturen som kuliss med ett antal modeller/
statister, män och kvinnor i olika åldrar med olika teman varje år.

Det är tre intensiva dagar med en mängd olika fotografiska exkursioner, tidiga morgnar och sena kvällar – allt för att fånga det bästa tänkbara ljuset. Vår strävan är alltid att utveckla den fotografiska fantasin. Ju bättre fotografisk fantasi desto bättre fotograf – den regeln är vår enkla gemensamma filosofi. 

Och därför kan bilderna få vilken skepnad som helst; utflippade, fantasifulla, ödesmättade, karaktärsstarka, vackra eller kärleksfulla. Vi skapar även fotografiska sagor. Variationen är oändlig och det är upp till var och en att spänna bågen högt. 6-8 bra bilder är målet för varje kursdeltagare!


Sommaren 2019 gick fotokurserna på Kinnekulle och Mattlaberg i blomstrens, växternas och kulturhistoriens tecken. ”Se blomman” var årets tema där lokala människor blandades med den lokala faunan. En mix där blomman stod i fokus och människan var sekundär.

Det blev en härlig fotografisk utmaning bland Kinnekulles otroliga mångfald, såväl som i Tiomilaskogens betydligt kargare klimat. Åldersspannet på modellerna/statisterna i år var närmare 90 år.

Dagny LOW DSC_7790
Hundkex Kollage Julia
KollageBrandliljan
Ormbunkar LOW DSC_6457
Ormbunken DSC_6385
Petra LOW DSC_6427
Prästkrage kollage Sofia
Rosentry LOW DSC_6549
Åkervädd kollage

UPPLEVELSER I GOD MAT

 


Maten som serveras på logen eller i Alfred Böljas Bar under fotokurserna i Mattlaberg har under flera år fått högsta betyg av deltagarna. Otroligt glädjande! Så vi slamrar lite extra i kastrullocken för kockarna som genom sin fingerfärdiga kreativitet och sensibla smaklökar skapar fantastiska maträtter. Hemlagat, iögonfallande och nyttigt! Och naturligtvis ekologiskt!